Upute za roditelje vezano za za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19

Objavljeno u Obavijesti

Poštovani roditelji/skrbnici, nastavno na Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izdane dana 24.08.2020.g. provode se slijedeće mjere:

 1. Roditelj/skrbnik ne dolazi u pratnji djeteta ako ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.
 2. Roditelj/skrbnik ne dovodi dijete u ustanovu ukoliko:
  • ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19.
 3. Dijete dolazi u pratnji jednog roditelja/skrbnika koji ga dovodi do garderobe u kojoj dijete boravi
 4. Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5 m po mogućnosti 2 m u odnosu na druge osobe, dezinficira ruke, dezinficira poplate na dezbarijeri na ulazu te izbjegava zadržavanje i grupiranje u ustanovi.
 5. Roditelj ili druga osoba u pratnji obavezno nosi masku.
 6. Roditelji/skrbnici su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu
 7. Vrijednost izmjerene temperature upisati u bilježnicu koju roditelj donosi sa sobom u ustanovu i koja ostaje, s olovkom, u ormariću djeteta, a odgojitelj svakodnevno provjerava
 8. U slučaju povišene tjelesne temperature i drugih znakova zaraznih bolesti ne dovoditi dijete već o tome obavijesti odgojitelja
 9. Ako dijete razvije simptome bolesti tijekom boravka u ustanovi, odgojitelj odmah obavještava roditelja koji u najkraćem roku mora doći po dijete. Do dolaska roditelja dijete boravi u prostoru za izolaciju.

Posebne napomene za roditelje novoupisane djece

 • Duže zadržavanje roditelja (oko 15 minuta) moguće je samo kod prilagodbe djece na novu sredinu (upisani u jaslice/vrtić).
 • Svaki roditelj koji boravi u skupini treba nositi masku i čiste papuče, te se potpisati u bilježnicu evidencije neovlaštenih osoba.
 • Odgojitelji će kontaktirati roditelje novoupisane djece radi dogovora o vremenu dolaska djeteta u jaslice / vrtić.
DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. UPUTE ZA RODITELJE 635 KB

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!