Dan svete Lucije

Objavljeno u Novosti

U vrijeme adventa učimo najmlađe o tradiciji našeg kraja, običajima štovanja svetaca zaštitnika. Tradicionalno proslavimo i dan svete Lucije zaštitnice vida, u Dalmaciji poznatije kao svete Luce.

Kako bismo djeci dočarali i približili priče o toj svetici svake godine organiziramo "dolazak svete Luce" u naš vrtić.

U pratnji svojih pomoćnica koje nose svjetlo u fenjerima sveta Luca dođe u sve skupine, razveseli djecu pjesmicom i slatkišima. Djeca su je sa velikom znatiželjom dočekala i razveselila se tom događaju.

Sveti Nikola stigao u naš vrtić

Objavljeno u Novosti

Već nekoliko dana mališani u Dječjem vrtiću Drniš pripremali su se za dolazak njima vrlo dragog sveca. Sa svojim odgojiteljicama učili su pjesmice i recitacije o svetom Nikoli, izrađivali crvene čizmice. Iz priča učili o njegovom životu, njegovim dobrim djelima. I napokon petak, stigao je i taj dan.

"Jabuko, jabučice" - Obilježen Dan jabuka u odgojnoj skupini "Ribice"

Objavljeno u Novosti

Odgojna skupina "Ribice" u sklopu projekta "Rastemo s prirodom" obilježila je Dan jabuka.

U goste su pozvali prijatelje iz odgojne skupine "Sunce". Kroz istraživačko-spoznajnu igru napravili su sok od jabuka i nakon kušanja komentirali različite okuse različitih sorti tog voća.

Kuharice iz našeg vrtića uključile su se na način da su ispekle kolač.

Djeca su uživala u svim aktivnostima, te su svoj doživljaj iskazali na kreativan način i izradili zajednički rad na temu jabuke. U igri i druženju spoznali su važnost jabuke kao zdrave namirnice.

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Objavljeno u Novosti

Listopad u vrtiću prepun je događanja, učimo o plodovima zemlje, voću, povrću, orašastim plodovima, žitaricama i njihovoj važnosti za pravilan rast i razvoj svakog djeteta. Crtamo i bojimo jesenske plodove. S odgojiteljicama mijesimo slano tijesto. Izrađujemo razne oblike i učimo kako od pšenice nastaju kruh, peciva, kolači. Pjevamo i recitiramo.

Sve usvojene vještine i znanja pokazali smo na svečanosti Zahvalnosti za plodove zemlje.

Ove godine po prvi put održana je svečanost i blagoslov kruha u područnom odjeljenju Radonić.

Posjet šumi

Objavljeno u Novosti

Ove pedagoške godine Dječji vrtić Drniš nastavlja vrlo uspješnu suradnju s NP Krka. 

Djeca iz dobno najstarije odgojne skupine Leptirići boravili su u području Stinice gdje se nalazi hrastova šuma. Djelatnici NP Krka poučili su mališane o biljnom i životinjskom svijetu ovog područja. Djeca su imala priliku promatrati biljke i osluškivati zanimljive zvuke šumskih stanovnika.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!