Cukarini - kako se čuva tradicija našeg kraja

Objavljeno u Novosti

Djeca iz odgojno-obrazovne skupine Cukarini pripremili su za svoje roditelje zanimljivo druženje koje ih je podsjetilo na neka prošla vremena u našem kraju.

Uz stručno vođenje odgojiteljica Nele Ožegović i Anamarije Dičak pokazali su dio aktivnosti kojima su se bavili tijekom protekle pedagoške godine. Tema Njihovog projekta bio je Grad Drniš i okolica, narodni običaji našeg kraja. 

Skupina Cukarini broji 19 djece koja ove godine polaze u osnovnu školu. Kroz igru i ples pokazali su kako su izgledale dječje igre u prošlosti. Otpjevali nekoliko pjesmica rugalica, jednu zanimljivu uspavanku, otplesali kolo. Prikazali kako su momci cure birali, otpjevali su pjesmu o Drnišu i na kraju himnu Dječjeg vrtića Drniš uz glazbenu pratnju na tamburici. 

Svečanost "Ivančica"

Objavljeno u Novosti

U ponedjeljak 16. lipnja 2024. godine, djeca i odgojiteljice odgojne skupine Ivančice, Svemirka Matić i Ivana Kulušić pozvali su roditelje na druženje u prostoru Dječjeg vrtića Drniš. U skupini se provodi Redoviti odgojno-obrazovni program rada obogaćen elementima Katoličkog vjerskog odgoja.

Povod druženja bio je prikaz projekta "Pustolovine Mede Kreše", koji je zahvaljujući interesu djece i svesrdnoj suradnji roditelja trajao godinu i pol. Djeca su Medu Krešu nosila u svoje obitelji, na rođendane, izlete, ljetovanje, zoološki vrt, Katoličku osnovnu školu, u razgledavanje grada i gradskih znamenitosti, posjet roditeljima na radnom mjestu, i na kraju u Muzej Alkara u Sinju.

Obilježen Međunarodni dan obitelji

Objavljeno u Novosti

Povodom Međunarodnog dana obitelji, u sklopu projekta odgojno-obrazovne skupine "Perlice" naziva "Moja obitelj" odgojiteljice Tea Marin i Ana Jukica organizirale su izložbu dječjih radova.

Bila je to prilika prikazati kreativne uratke djece u raznim slikarskim tehnikama te tehnici modeliranja. Tijekom projekta ostvarena je vrlo kvalitetna suradnja s roditeljima polaznika.

Tijekom protekle pedagoške godine, roditelji su zajedno sa svojim djetetom izrađivali plakat na temu "Obiteljsko stablo", koji su prezentirali u skupini Perlice. Izložba je održana 15. svibnja 2024. godine u predvorju Dvorane Ivana Meštrovića. 

Igrokaz povodom Dana planeta Zemlje

Objavljeno u Novosti

"Naš plavi planet" igrokaz su s kojim su odgojiteljice Nela Ožegović i Zlata Abramac približile djeci važnost očuvanja našeg planeta i brige o njemu, a povodom Dana planeta Zemlje. Mala svečanost završila je pjesmom i plesom te važnom porukom iz igrokaza: "Za planet treba brinuti svaki dan, a ne samo kad mu je rođendan."

Sudjelovanje naših djelatnica na stručnom skupu u Osijeku

Objavljeno u Novosti

Povodom obilježavanja 50 godina Dječjeg vrtića Osijek, 21. i 22. ožujka održan je stručni skup "Okruženje u integriranom kurikulumu - prostor kao poticaj za cjelovit razvoj". Skup je održan u prostoru Osječke Tvrđe u organizaciji Dječjeg vrtića Osijek, Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti Osijek i Kineziološkog fakulteta Osijek.

Iz Dječjeg vrtića Drniš s prezentacijom "Poticajno okruženje za razvoj glazbenog stvaralaštva" sudjelovale su odgojiteljice Tea Marin i Renata Gaurina.

Skupu su prisustvovale odgojiteljica Svemirka Matić i pedagoginja Jasminka Dereta.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!