Program obilježavanja Dječjeg tjedna (od 7. listopada do 13. listopada 2013. godine)

Objavljeno u Obavijesti

Dječji tjedan u Dječjem vrtiću Drniš obilježava se od 7. listopada do 13. listopada 2013. godine pod motom „Ljubav djeci prije svega“ i „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“ nizom osmišljenih sadržaja i aktivnosti, te na taj način želi se pozornost šire društvene javnosti, prije svega odraslih i onih koji donose odluke u korist djece usmjeriti na ostvarivanje prava djece.

Dječji tjedan već se tradicionalno 62. godine obilježava u Hrvatskoj prvog tjedna u mjesecu listopadu, iznimno ove godine u drugom tjednu mjeseca listopada. 

Program dječjeg tjedna:

  • PONEDJELJAK (7. listopada 2013. godine)

Tijekom cijelog dana predviđene su likovne aktivnosti u dječjem vrtiću, zajedničko druženje djece pet odgojnih skupina. Djeca će putem raznih likovnih tehnika izražavati svoju kreativnost, stvarati individualne i skupne radove. Nakon provedenih likovnih aktivnosti likovni uradci biti će izloženi u prostorijama dječjeg vrtića.

  • SRIJEDA (9. listopada 2013. godine)

Današnji dan biti će posvećen sportskim aktivnostima djece odgojnih skupina „Sunce“, „Vrapčići“, „Krijesnice“, „Ribice“, „Leptirići“ i „Ivančice“. Djeca će putem igre pokazati svoju spretnost, vještinu, te izraziti svoj natjecateljski i sportski duh, pokazat će kako se u vrtiću od najranije dobi njeguje timski rad, zajedništvo, važnost sportskih aktivnosti za skladan, cjelovit razvoj svakog djeteta. 

  • ČETVRTAK (10. listopada 2013. godine)

U suradnji Dječjeg vrtića Drniš i Planinarskog društva „Promina“ upriličit će se druženje djece sa planinarima. Cilj druženja je upoznavanje djece sa pojmom planinarstva, aktivnostima koje provode planinari, opremom koju koriste, te svrhom boravka u prirodi.

Nastavak dana biti će posvećen dječjoj literaturi, bajkama, slikovnicama i edukativnim sadržajima koji su neizostavan dio dječjeg življenja u vrtiću i dio svakog sretnog odrastanja.  

  • PETAK (11. listopada 2013. godine)

U okviru dječjeg tjedna djeca odgojne skupine „Ivančice“ posjetit će gradonačelnika Grada Drniša gosp. Josipa Begonju, te će biti upriličeno druženje u Maloj gradskoj vijećnici. 

Aktivnosti će se nastaviti na gradskom trgu Poljani, gdje će djeca sa svojim likovnim sposobnostima nastojati uputiti poruke odraslima o njihovim potrebama i željama crtajući i stvarajući najorginalnije likovne radove samo kako oni znaju. 

Djeca će prošetati i ulicama grada, te pjesmom i smijehom pridonijeti veselom ozračju i na taj način zaokružiti aktivnosti u dječjem tjednu.  

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!