Dječji vrtić Drniš sudjelovao na znanstveno stručnom skupu "Mirisi djetinjstva"

Objavljeno u Novosti

Filozofski fakultet u Splitu u suradnji s dječjim vrtićima Radost, Cvit Mediterana, Grigor Vitez i Dječji vrtić Marijan ovogodišnji su organizatori znanstveno stručnog skupa 26. Dana ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Splitsko-dalmatinske županije "Mirisi djetinjstva".

Tijekom dva dana (10 i 11. studenog 2023.) na skupu su sudjelovali stručnjaci i znanstvenici s ciljem razmjene iskustva i unaprjeđenja područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ideja skupa bila je povezati zainteresirane sudionike, te omogućiti zajedničko analiziranje i razmjenu ideja s ciljem konstruiranja mreže koja može odgovoriti na izazove suvremenog društva.

U sklopu skupa održan je simpoziji na temu Mentalnog zdravlja djece i Međunarodnog umrežavanja. Odgojitelji su imali priliku prikazati primjere cjelovite prakse, sudjelovati u tematskim radionicama. Istovremeno pokazati na koje načine su se povezali (umrežili sa raznim ustanovama i stručnjacima na državnoj ili međunarodnoj razini. Među odabranim izlagačima priliku za izlaganje primjera kvalitetne prakse imale su odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Drniš, Renata Gaurina i Tea Marin.

Kroz prezentaciju "Glazbene priče malog vrtića" omogućile su uvid u sklopove aktivnosti i najznačajnije elemente edukacije u koju su bile uključene prošle pedagoške godine iz područja glazbenog odgoja u Stručno razvojnom centru Špansko u Zagrebu.

Tijekom edukacije stvorile su suradnju i umrežile se sa Ladom- ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske, Glazbenim učilištem Elly Bašić, Učiteljskim fakultetom u Zagrebu,(vokalni treneri), stručnjacima iz Orpheusa (škola za otkrivanje glasa) te sa kolegicama iz Dječjeg vrtića Špansko.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!