Manifestacija "Pozdrav proljeću"

Objavljeno u Novosti

U petak 24. ožujka na glavnom gradskom trgu Poljani organizirali smo manifestaciju "Pozdrav proljeću". Na sat vremena naša Poljana postala je prava umjetnička pozornica. Dolazak proljeća obilježili smo kroz pomno smišljene likovne aktivnosti.

Za aktivnost "Klupko proljetne radosti" naši mališani su se pripremali čitav tjedan. U svojim odgojnim skupinama maštovito su ukrašavali platnene trakice i pri tome koristili različite likovne tehnike. Izrađene trakice ponijeli smo na Poljanu gdje je svaka odgojna skupina formirala krug, a odgojiteljice su povezale trakice. Nakon povezivanja svake odgojne skupine unutar sebe, povezali smo se međusobno i formirali veliki krug cijelom dužinom trga. Od naših najmlađih "Leptirića" krenulo je motanje povezanih trakica u klupko. Preko "Pahuljica", "Ivančica", "Perlica", "Sovica" i "Cukarina", motanje klupka završile su "Pčelice".

Drugu aktivnost, "Sve boje proljeća" priredili su polaznici Likovne radionice sa svojim odgojiteljicama Nelom Ožegović i Zlatom Abramac. Na središte Poljane postavili smo veliko platno i opskrbili naše umjetnike s različitim alatima za slikanje. Jeste li znali da uz kistove, štapove, raspršivače čak i metlice za muhe mogu poslužiti za slikanje? Uz glazbenu podlogu Vivaldijevog "Proljeća" miješale su se šarene boje, a polaznicima Likovne radionice pridružila su se i ostala djeca.

Zahvaljujemo svima koji su nas došli pogledati i podržati.

Za bolji doživljaj proljetne atmosfere, uživajte u fotografijama koje slijede!

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!