Dječji tjedan u našem vrtiću!

Objavljeno u Novosti

Prvi puni tjedan listopada protekao je u znaku dječjih prava. U svim vrtićkim odgojnim skupinama Dječji tjedan obilježen je kroz mnoštvo različitih i zanimljivih aktivnosti.

Predškolci iz OS Ribice sudjelovali su u interaktivnoj radionici "Moj grad" u suradnji s Narodnom knjižnicom Drniš. Odgojna skupina Loptice bila je uključena u ekološki projekt "Natura 200" te su izradili "stablo prijateljstva". Djeca iz OS Pčelice sudjelovala su u emisiji Radio Drniša o dječjim pravima. Mališani iz OS Vrapčići, Sovice i Sunce izradila su plakate i oslikala ih otiscima ruku kako bi pokazali da imaju pravo na stvaralačko izražavanje.

I ove godine upriličen je posjet gradonačelniku, gdje su djeca postavljala zanimljiva pitanja o svome gradu i vrtiću.

Kraj tjedna u centralnom objektu okončan je aktivnostima "zaboravljene igre djetinjstva" u kojima su svi uistinu uživali i pokazali da ih najviše zanima pravo na slobodnu igru.

U područnim odjeljenjima bilo je vrlo zanimljivo. U OS Cvjetići (Drinovci) izradili su "stablo želja", razgovarali o pravima. Najveći interes bio je za: pravo na slobodnu igru i pravo na izražavanje emocija.

Djeca iz OS Bubamare (Radonić II) izradila su lutke od papira i kroz igrokaz "Pouka iz prijateljstva" ukazali koliko je važno pravo na prijateljstvo i sretno odrastanje.

U odgojnoj skupini Ježići iz Gradca najviše vremena posvećeno je pravu na obrazovanje i igru. Kroz aktivnost crtanja djeca su pokušala dočarati kako oni to zamišljaju, te koliko su vješti s bojicama.

Polaznici OS Jagodice iz Oklaja u sklopu Dječjeg tjedna razgovarali su o pravu na obrazovanje, u aktivnost su uključili svoje roditelje kojima je bio zadatak napisati pismo svom djetetu. Pismima su iskazali svoju neizmjernu ljubav i podršku vodeći se motom Dječjeg tjedna "ljubav djeci prije svega". Veselo je bilo u vrtiću kad je poštar donio svakom djetetu pismo od roditelja, a odgojiteljica pročitala što u njima piše.

Dječji tjedan službeno je iza nas, a odgoj najmlađih u duhu humanih vrijednosti i dječjih prava u našoj ustanovi sastavni je dio odgojno-obrazovnog rad kroz sve tjedne u godini.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!