Projekt "Lijepa naša Hrvatska" u odgojnoj skupini "Zvjezdice"

Objavljeno u Novosti

Na djetetov cjelovit razvoj podjednako utječu odgoj unutar obitelji i odgoj u predškolskoj ustanovi.

Predškolska ustanova kao institucija, a time i odgojitelji kao profesionalci, osmišljavaju i provode različite oblike uključivanja roditelja u rad vrtića. Vodeći se činjenicom kako uključenost roditelja u rad vrtićkih skupina obogaćuje sam proces i ima višestruke pozitivne utjecaje na djecu, u odgojnoj skupini "Zvjezdice" već nekoliko godina ostvaruju uspješnu suradnju s roditeljima.

Osim roditeljskih sastanaka, individualnih razgovora i radionica, roditelji djece iz skupine "Zvjezdice" aktivno sudjeluju u samom procesu.

Ove godine kroz projekt "Lijepa naša Hrvatska" roditelji su s djecom izrađivali plakate iz različitih dijelova naše domovine, te ih nakon toga zajedno sa svojim djetetom prezentirali ostaloj djeci u skupini.

Uz pomoć roditelja, koji su angažirali svoju rodbinu i prijatelje, prikupljali smo razglednice kojima smo "putovali" našom domovinom i učili o ovom gotovo zaboravljenom načinu komunikacije koji je u prošlosti bio jedini izvor razmjene informacija. Učvršćujući partnerski odnos s roditeljima organizirali smo i zajednički izlet u NP KRKA na Skradinski buk. Uključivanje roditelja u odgojno- obrazovni rad naše skupine omogućili smo im bolje razumijevanje rada u vrtiću, a dobra suradnja rezultirala je međusobnim uvažavanjem, otvorenoj komunikaciji i poštivanju.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!