Kako smo se zabavljali tijekom Dječjeg tjedna

Objavljeno u Novosti

Tradicionalno obilježavanje Dječjeg tjedna u našem vrtiću započelo je sa ozbiljnim temama. U ponedjeljak se razgovaralo na temu "Znamo li što su to prava, zašto se o tome priča i što to za djecu znači". Odgovori i razmišljanja bili su zanimljivi i maštoviti.

U utorak smo ugostili članove Eko udruge Krka iz Knina, koji su nam donirali Eko kućicu za knjige. Djeca će moći donijeti, pokloniti i posuđivati slikovnice i razne priče, što je osnovna namjena kućice. Kućicu smo smjestili u prostor vrtića koji je dostupan djeci i roditeljima.

Mališani iz odgojnih skupina Zvjezdice i Ivančice u srijedu su posjetila ured gradonačelnika gosp. Josipa Begonje. Postavila su mu razna pitanja uglavnom na temu nabave novih igračaka i sprava za vrtićko dvorište. Bilo je tu puno želja, od njihalica do tobogana sa kućicama.

Službenici PP Drniš održali su zanimljivu edukaciju o ponašanju u prometu. Djeca su svojim odgovorima pokazala da znaju osnovna pravila ali i opasnosti kojima su izložena u prometu kao najmlađi pješaci. Na kraju edukacije sva djeca školski obveznici dobila su na dar fluorescentno znakovlje koje upozorava vozače na djecu u prometu.

Petak je bio izuzetno veseo i razigran, svaka odgojna skupina pokazala je neku od tradicionalnih igara. U proteklim tjednima naučila su i doznala kako su se igrali njihovi roditelji dok nije bilo mobitela tableta i raznih virtualnih igrica. Jer osnovno pravo djeteta je pravo na igru.

Pogledajte galeriju fotografija i vidjet ćete kakva je razigrana atmosfera bila dok su se djeca igrala Školice; Žabica; Care, care gospodare koliko je sati; Anđeo s neba (kuc, kuc, ko je); Crvena Marica jedan, dva tri; skakanja u vrećama; potezanje konopca.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!