Donesena Odluku o financiranju projekta "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Drniš u Gradu Drnišu"

Objavljeno u Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Drniš u gradu Drnišu

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dana 29. rujna 2021. godine donijelo je Odluku o financiranju projekta "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Drniš u Gradu Drnišu" u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 4.329.620,34 kuna, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0%.

Riječ je o projektu koji je prijavljen 15. veljače 2021. godine na poziv na dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.16 "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" u sklopu ESF, Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.".

Cilj projekta je unaprjeđenje usluge Dječjeg vrtića Drniš kroz produljenje radnog vremena s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za 250 djece.

Projektom se zapošljava 33 djelatnika, provode se edukacije za osnaženje kompetencija stručnjaka u obrazovanju djece i uvode novi posebni programi.

Dječji vrtić Drniš će uvesti novu uslugu produljenog boravka. Novo radno vrijeme vrtića bit će od 06:30 sati do 16:30 sati, uz produljeno radno vrijeme od 16:30 do 20:30 sati.

U osposobljavanju namijenjenom jačanju kapaciteta stručnjaka sudjelovat će 30 odgojitelja na edukacijama za poticanje darovitosti rane i predškolske dobi, za emotivni razvoj, za darovitu djecu, za korištenje terapije igrom u radu s djecom s posebnim potrebama, za neurološku edukaciji, za glazbenu, likovnu te sportsku edukaciji.

U provedbi projekta sudjelovat će 21 odgojitelj, 1 pedagog, 5 pomoćnih kuhara/ica, 5 spremača/ica, te administrator projekta.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz 100%-tno sufinanciranje iz bespovratnih sredstava, a planirano trajanje projekta je 20 mjeseci.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. ODLUKA O FINANCIRANJU 2,66 MB

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!