Svečanost "Ivančica"

Objavljeno u Novosti

U ponedjeljak 16. lipnja 2024. godine, djeca i odgojiteljice odgojne skupine Ivančice, Svemirka Matić i Ivana Kulušić pozvali su roditelje na druženje u prostoru Dječjeg vrtića Drniš. U skupini se provodi Redoviti odgojno-obrazovni program rada obogaćen elementima Katoličkog vjerskog odgoja.

Povod druženja bio je prikaz projekta "Pustolovine Mede Kreše", koji je zahvaljujući interesu djece i svesrdnoj suradnji roditelja trajao godinu i pol. Djeca su Medu Krešu nosila u svoje obitelji, na rođendane, izlete, ljetovanje, zoološki vrt, Katoličku osnovnu školu, u razgledavanje grada i gradskih znamenitosti, posjet roditeljima na radnom mjestu, i na kraju u Muzej Alkara u Sinju.

Odgojitelji mentori u Dječjem vrtiću Drniš

Objavljeno u Obavijesti

Na osnovi članka 17. Pravilnika o načinu i uvjetima napredovanja u struci i promicanju u položajna zvanja odgojitelja i stručnih suradnika u dječjim vrtićima, odgojiteljice predškolske djece Renata Vlaić i Tea Marin stekle su zvanje odgojitelj mentor

Status odgojitelj mentor stječe se temeljem odluke Agencije za odgoj i obrazovanje, nakon praćenja rada odgojitelja i uvida od strane savjetnika za predškolski odgoj, djelatnika Agencije za odgoj i obrazovanje.

Odgojiteljice su u svom dugogodišnjem odgojno-obrazovnom radu s djecom predškolske dobi ostvarile elemente za vrednovanje stručnosti i uspješnosti. Kontinuirano primjenjuju metodičku kreativnost, suvremene oblike i metode rada, kroz aktivnosti promiču ljudska prava, posebice prava djeteta i brigu za zdrav okoliš. Ostvaruju uspješnu suradnju s kolegama, roditeljima djece i širom društvenom zajednicom. 

Obilježen Međunarodni dan obitelji

Objavljeno u Novosti

Povodom Međunarodnog dana obitelji, u sklopu projekta odgojno-obrazovne skupine "Perlice" naziva "Moja obitelj" odgojiteljice Tea Marin i Ana Jukica organizirale su izložbu dječjih radova.

Bila je to prilika prikazati kreativne uratke djece u raznim slikarskim tehnikama te tehnici modeliranja. Tijekom projekta ostvarena je vrlo kvalitetna suradnja s roditeljima polaznika.

Tijekom protekle pedagoške godine, roditelji su zajedno sa svojim djetetom izrađivali plakat na temu "Obiteljsko stablo", koji su prezentirali u skupini Perlice. Izložba je održana 15. svibnja 2024. godine u predvorju Dvorane Ivana Meštrovića. 

Igrokaz povodom Dana planeta Zemlje

Objavljeno u Novosti

"Naš plavi planet" igrokaz su s kojim su odgojiteljice Nela Ožegović i Zlata Abramac približile djeci važnost očuvanja našeg planeta i brige o njemu, a povodom Dana planeta Zemlje. Mala svečanost završila je pjesmom i plesom te važnom porukom iz igrokaza: "Za planet treba brinuti svaki dan, a ne samo kad mu je rođendan."

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!