Božićna čarolija Dječjeg vrtića Drniš

Objavljeno u Novosti

Božić je vrijeme darivanja, najbolji i najvrjedniji darovi ne mogu se kupiti. Najdraži i najljepši su oni koji dolaze od najmlađih. Zato su djeca i odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Drniš poklonili svojim sugrađanima "Božićnu čaroliju" prepunu pjesme, radosti i veselja. Roditelji, bake i djedovi popunili su dvoranu Ivana Meštrovića do zadnjeg mjesta kako bi vidjeli svoje mališane na pozornici gdje pjevaju, recitiraju i raduju se nadolazećim blagdanima sa svojim prijateljima.

Mora se priznati bili su izvrsni, sretni i ponosni. Priredili su svim prisutnim nezaboravne trenutke.

Za kraj odgojiteljice su izvele igrokaz na temu Isusova rođenja, tehnikom "kazališta sjena". Sudjelovala su djeca iz 12 odgojno-obrazovnih skupina iz centralnog objekta u Gradu Drnišu, i iz 4 Područna odjeljenja Drinovaca, Radonića, Oklaja i Gradca. Fotografije vam mogu dočarati samo dio Božićnog ugođaja.

Blagdan svete Lucije

Objavljeno u Novosti

U Dječjem vrtiću Drniš tradicionalno je obilježen blagdan svete Lucije. Kroz razne aktivnosti djeca su učila o tradiciji sijanja pšenice, o tome zašto je ta svetica zaštitnica mnogih zanimanja, čestitali su imendan svojim prijateljicama koje nose ime Lucija.

Grad Drniš da bi djeci uljepšao taj dan, poklonio im je lutkarski mjuzikl "Pingvin u Hrvatskoj" u izvođenju Studija Suncokret iz Splita. Također je osigurao prijevoz za djecu iz Područnih odjeljenja Drinovci i Radonić.

Po završetku mjuzikla "sveta Lucija i njene pomoćnice" podijelile su djeci simbolične poklone sa slatkišima kojima ih je Grad počastio kako bi se zasladili na taj blagdan.

U područnom odjeljenju Oklaj održana ekološka radionica gospodarenja otpadom

Objavljeno u Novosti

U područnom odjeljenju Oklaj, 17. studenog održala se ekološka radionica gospodarenja otpadom u suradnji sa Eko Promina d.o.o, Ekološkom udruga "Krka" Knin uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Djeca odgojne skupine "Koštelice" su poslušala zanimljivu eko priču i pogledala prezentaciju.

Aktivno su sudjelovala u razgovoru o važnosti očuvanja okoliša i razvrstavanju otpada. Kako otpad odložiti u pripadajuće spremnike djeca su učila kroz igru memory i ubacivanje loptice s obzirom na dobivenu karticu.

Dječji vrtić Drniš sudjelovao na znanstveno stručnom skupu "Mirisi djetinjstva"

Objavljeno u Novosti

Filozofski fakultet u Splitu u suradnji s dječjim vrtićima Radost, Cvit Mediterana, Grigor Vitez i Dječji vrtić Marijan ovogodišnji su organizatori znanstveno stručnog skupa 26. Dana ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Splitsko-dalmatinske županije "Mirisi djetinjstva".

Tijekom dva dana (10 i 11. studenog 2023.) na skupu su sudjelovali stručnjaci i znanstvenici s ciljem razmjene iskustva i unaprjeđenja područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ideja skupa bila je povezati zainteresirane sudionike, te omogućiti zajedničko analiziranje i razmjenu ideja s ciljem konstruiranja mreže koja može odgovoriti na izazove suvremenog društva.

U sklopu skupa održan je simpoziji na temu Mentalnog zdravlja djece i Međunarodnog umrežavanja. Odgojitelji su imali priliku prikazati primjere cjelovite prakse, sudjelovati u tematskim radionicama. Istovremeno pokazati na koje načine su se povezali (umrežili sa raznim ustanovama i stručnjacima na državnoj ili međunarodnoj razini. Među odabranim izlagačima priliku za izlaganje primjera kvalitetne prakse imale su odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Drniš, Renata Gaurina i Tea Marin.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!